Menu Sluiten

Ken je Wis&Vis?

Wisenvis.nl is een website over talentontwikkeling voor kinderen van 4-12 jaar. Op deze site vind je lesmaterialen om gratis te downloaden en achtergrondinformatie over talentontwikkeling. De site is ontwikkeld met als doel kinderen zich bewust te laten worden van hun talent. Maar wat is talent eigenlijk? Daarover lees je hier meer.

Ken je Wis? Wis is een uil. Hij kijkt lekker om zich heen naar wat er allemaal gebeurt. Wis houdt van rust. Hij is soms ook een beetje voorzichtig. Voordat hij iets doet, denk hij goed over de dingen na. Wis houdt van NADENKEN, dat is zijn TALENT.

Ken je Vis? Vis is een vis. Vis houdt van dingen DOEN. Hup! Lekker aan de slag. Hij begint meteen! Vis houdt van lekker veel drukte om zich heen. Gezellig! Vis houdt van vissen en klussen, dat is zijn TALENT.

Wis en Vis zijn vriendjes en beleven veel avonturen samen. Ga je mee op avontuur?

Er zijn inmiddels twee boeken verschenen van Wis & Vis!

wisenvis bouwen een hut

Over het boek ‘Wis en Vis bouwen een hut

In november 2019 kwam het boek Wis&Vis bouwen een hut – een verhaal over het ontdekken van je talent uit. Het boek gaat over twee vriendjes: Wis en Vis en zij bouwen een hut. Ze kunnen dit niet alleen, maar samen wel! Op deze manier ontdekken ze hun talent en hoe ze dit kunnen gebruiken. Heb je het verhaal uit? Dan staan achterin het boek ideeën om te doen, te maken en te bespreken, naar aanleiding van het verhaal. Wie weet ontdek je nog een nieuw talent van jezelf!

Thema’s in het boek zijn: talent, vriendschap, filosofie, bouwen en samenwerken.

Naar aanleiding van het boek zijn lessen, tips en ideeën ontwikkeld die je op deze pagina kunt downloaden.

prentenboek wis en vis alles is anders

Over het ebook Wis & Vis – alles is anders

Wis & Vis alles is anders – is een interactief  prentenboek voor kinderen van 4-8 jaar. Het boek is bedoeld om samen te lezen en het gesprek aan de gaan met kinderen, in en over deze coronatijd.

Sommige kinderen maken zich zorgen. Sommige kinderen slapen slecht. Sommige kinderen zijn sneller boos. Sommige kinderen vinden het heerlijk ‘chill’ thuis. Wis en Vis maken zich soms ook zorgen, zijn soms ook snel boos, maar vinden het soms ook ‘chill’  thuis. Je leest het in dit verhaal. Aan het eind van elke pagina staan vragen en suggesties om met kinderen te bespreken.

Download het eboek nu! En bekijk het op je tablet, computer of op een ander scherm. Denk je: ‘Nee hè, niet weer een scherm!’ print het boek dan uit. Nietje erin, of touwtje erdoor en je hebt een heus boek!

Veel lees plezier.